FORSIDEN OM MEG OPPSKRIFTER INTERIØR TIPS KONTAKT
september 2011

Min første VIDEOBLOGG!!!!

Ikke av meg, vel å merke! ;-) Det eneste som er av meg er den forferdelige stemmen i bakgrunnen :-/

 

Passepiken meg

I dag har jeg hatt besøk av min minste søster, Maria :-) Hun er bare verdens søteste og snilleste!! Vi har vært på lang tur og da måtte det litt "lokking" til. Hun fikk bolle med sjokoladebiter da vi kom frem til butikken!Den fineste jenten i hele verden!! <3

Lavkarbo-brød fra Helsekosten

Oh my, det ble jo helt perfekt! Luftig og fint, smaken var det heller ikke å si noe på! Dette anbefaler jeg!!! :-)
Koser meg!

Nå er jeg hjemme igjen. Linn har en nydelig datter! Ååååh, hun var så blid og god! Hadde lyst å knipe godt i henne, men klarte å beherske meg. :-)

Jeg holder på å bake brød. Jeg var innom helsekosten å kjøpte lavkarbo-brød hvor jeg bare trenger å tilsette vann. Gleder meg til å smake på det. Jeg poster bilde av pakken senere, hvis det kan anbefales. Jeg må først smake det ;-) Resten av kvelden går til tv-titting. Jeg skal se Helt perfekt og I kveld med Ylvis. Det blir med andre ord TV-Norge på meg i kveld! Håper dere har hatt en fin dag :-) Nå skal jeg slenge meg i sofan med et glass vin!Hei så lenge! :-)

Avgårde!

Jeg skal besøke Linn og lille babyen hennes Mia! :-) Hun er egentlig ikke baby lenger, blir 1 år om noen dager! Jeg har ikke sett henne siden hun var pitteliten, så det blir kjekt å se henne (og moren) igjen! 

Er faktisk sol i dag, jippiii!!!! :-D Da tar jeg solbriller på med en gang!

Ha en fin dag videre! :-)

DERFOR tar ikke jeg bussen!

Jeg kan ikke huske sist jeg tok buss. Det må være 1-2 år siden (minus flybussen). Jeg er ikke fisefin eller noe, jeg bare takler det ikke! I dag måtte jeg ta bussen til Håkonsvern for å hente bilen til Andrè. Ja, så desperat er jeg etter å ha bil, at jeg tar bussen helt ut der! Uansett, det hele startet da jeg sto å ventet på bussen. En liten inder som snakket engelsk kom bort å spurte om jeg hadde røyk. Nei sa jeg. Da spurte han om jeg hadde lighter, han hadde tydeligvis røyk selv. Tulling tenkte jeg.

Bussen kom og jeg var først innpå, det er jeg alltid! Jeg satt meg ned helt fremme, da jeg er livredd for å ikke komme meg ut i tide når bussen stopper. Etter at fler og fler hadde gått inn på bussen, stiller inderen seg forran setet mitt og spør om han kan sitte seg ned. Jeg bare visste det! Jeg sa ja og flyttet tingene mine fra setet. Det hadde ikke gått mer enn 1 minutt før han snudde seg mot meg og begynte å mase. Først fortalte han livshistorien sin på engelsk, at han nettopp var kommet til Bergen for å studere osv, så ville han vite min. Da jeg ikke fortalte noe, begynte han å spørre om hvordan man sier ting på norsk. Great! "Hvordan sier man; jeg elsker deg, hvordan har du det, går det bra +++". Jeg måtte jo bare svare, kunne ikke akkurat be han holde kjeft når bussen var full av folk. Jeg ble så sykt flau. Måtte gjenta meg selv 40 ganger fordi han ikke hørte hva jeg sa/forsto hva jeg sa. Så skulle han prøve å uttale det etter meg. Til slutt måtte jeg bare snu ryggen til og se ut av vinduet. Jeg trodde at det skulle hjelpe, få han til å slutte å snakke til meg. Da tok jeg feil, gitt! Han ba meg om å skrive ned setningene JEG ELSKER DEG og HVORDAN GÅR DET på tlf hans, hvor han skulle lese det høyt for meg etterpå. Det endte med at jeg faktisk fikk latterkrampe av han. Jeg lo og sa høyt: er det mulig! Jeg tror han ble irri, han satt seg i hvertfall på setet forran meg. Jaja, det var jo egentlig det jeg ønsket.

Det høres kanskje ut som at jeg er den heksen nå, det er jeg ikke! Tingen er bare det at jeg skjønner ikke hvordan folk kan være så dum å henvende seg til en totalt fremmed person og plage de på den måten! Kunne han ikke bare gå hjem på google translate da, eller noe? Det var jo bare ekstremt flaut liksom! Helt til jeg ble irritert og bare måtte le av han. Så det var siste gang jeg tok buss i hele mitt liv! Det er alltid noe liksom. Enten er bussen for sein, folk skal bruke 100 år med å betale og snakke med buss sjåføren eller så sitter det seg idioter ved siden av deg som ikke eier folkeskikk! I´m done! :-)
Guh, så deilig! (Oppskrift på lavkarbo-pizza)

Jeg har hatt besøk av min søster. Jeg laget lavkarbo-pizza til middag. Den ble utrolig vellykket!! 

Før å lage pizzaen trenger du:

>> 3 egg

>> 1 ts bakepulver

>> 2 ss fløte

>> 4-5 ss soyamel

>> 2 dl revet ost

>> 2 ts JBK

>> Litt salt

>> Fyll etter eget ønskeBunnen ble jo mye bedre enn vanlig pizza-bunn!!!

Denne anbefales! :-)

Faen ta den nye reformen!

Jeg tror jeg dør! At jeg er førdt året 1989 skulle vise seg å ikke være det kuleste! Jo nå skal dere høre;

Jeg var så dum (skjønner jeg nå) at jeg ikke orket å ha engelsk det siste året på videregående. Jeg har derfor ikke fått generell studiekompetanse etter at jeg fikk tre år allmenn. Jeg har jo store planer om å begynne å studere økonomi neste høst og ringte derfor Akdademiet, hvor jeg gikk på videregående, for å få litt hjelp med å se over vitnemålet mitt og finne ut hvilke fag jeg kunne ta i stedet for engelsk for å få studiekompetansen. Da jeg satt der med rådgiveren fikk jeg sjokk når hun fortalte meg hvor landet lå. Siden jeg er 89-modell var vi det siste kullet som hadde den gamle reformen. Det fører med seg mer enn at vi bare ikke kunne selge skolebøkene våre når vi var ferdig!

Jeg gikk ØA - linjen hvor jeg hadde bedriftsøkonomi i stedet for histore og geografi. I den nye reformen er de to fagene obligatoriske, så jeg må ta de i tillegg til det ene studieretningsfaget jeg mangler, det heter visst ikke studierettningsfag lenger heller (oh my, blir gal av alt det nye)! I tillegg er det kommet en ny regel hvor det er obligatorisk å ha x-antall timer matte, jeg hadde bare 5 timer som visst var for lite, noe som betyr at jeg må ta opp matte igjen og. Fy faen, det er så gale! Kort oppsummert; for å få studiekompetansen min må jeg altså ta 4 fag i stedet for 1! Og dette på 1/2 år!!!!! Jeg kan love dere at jeg angrer bittert på at jeg ikke hadde engelsk det siste året nå. Ris på egen ræv, kalles det! :-(
Sympati???? :-)

NEEEEEEEEEI!!! Det gikk jo RETT til helvette!Slik gikk det da Hanne og jeg lagde lasagne i dag! Da jeg skulle ta den ut av ovnen, klarte jeg å miste den i gulvet. Det gikk fint, vi spiste bare fra gulvet ;-) Hi hi

Humorkveld 2011

Nå begynner Humorkveld 2011. Det skal sees ;-) Utrolig bra gjort av TV-Norge å arrangere. Hvis du vil bli Unicef-fadder kan du sende SMIL (eller et smilefjes) til 02015. Da støtter du en utrolig bra sak med 200,- i mnd. For oss er ikke 200,- mye, men for dem er det alt! 
Jeg skal bli Unicef-fadder! Skal du?

Resultatet av hjemmefargingen!

I dag er jeg helt ferdig!!! Jeg er så utrolig trøtt at jeg kan sovne stående. Stripingen av håret gikk mye bedre enn forventet! Jeg skal erlig si at jeg gruet meg til å ta av hetten å se resultatet. Jeg måtte telle til ti før jeg så meg selv i speilet. Men jeg ble faktisk utrolig fornøyd og vi har vært flinke begge to. Ja, jeg gjorde det faktisk selv forran, på sidene og ellers hvor jeg kom til. Cathrine tok resten. Vurderer å åpne egen salng nå ;-) Det beste er jo at jeg sparte masse penger, og DET liker jeg! :-)

Nå skal jeg bare slappe av på sofan resten av dagen/kvelden. Andrè som har vært i Oslo i helgen, kommer hjem igjen. Det gleder jeg meg masse til, selv om han reise fra meg igjen allerede i morgen :-( Vi får kose oss den lille tiden vi har!

Vi tok ikke så mange bilder i går. Tok egentlig bare for å vise håret mitt. 

Cathrine vet ikke hvordan hun bruker blits! :-)


Synderen! ;-)Søte Cathrine!! :-)

Ja, hva synes dere da?? Har vi vært flinke som frisører?? :-)

 

Jeg får besøk og vil skal leke frisør!

Snart kommer Cathrine på besøk. Hun skal fikse den enorme etterveksten min og kan klarer nesten ikke å vente! :-D Jeg krysser fingre og tær for at resultatet blir bra! Ha ha... Jeg nekter å se ut som en gulrot med kjærlighetsstriper! Hun sa selv at hun hadde teken, så får stole på det :-) Jeg har kjøpt litt goodis, Cathrine tar med vin. Vi skal en liten tur på Bocca senere og kose oss :-) Ja, det er lørdag så hvorfor ikke!? Jeg må dessverre på jobb i morgen så seint blir det IKKE! Jeg skal poste bilde med EN gang vi er ferdig med å leke frisør. Krysser dere fingrene for meg?? :-)

Blondine VS brunette. Hva synes du jeg kler best?

Jeg hatt brunt og blondt hår om en annen i mange år. Som dere ser er jeg blondine nå, men vurderer å farge det mørkt igjen :-) Iiiih... Jeg tenkte jeg skulle høre med dere hva dere synes. Det er alltid kjekt med andres meninger!

 

Så, hva sier du?? :-)

Noen bilder fra sommeren min

Her er noen bilder fra sommeren min :-) Jeg må selvsagt begrense meg, så har bare plukket ut noen.

Jeg skal ikke nekte for at jeg var superdårlig til å ta bilder i sommer, det var egentlig de fleste av oss når jeg tenker meg om... Til tross for at jeg faktisk bare hadde to uker ferie, så ble det jo litt bilder da. Det er selvsagt mange jeg ikke ønsker å legge ut på bloggen men et par lovet jeg jo å dele med dere :-)

GOD morgen!

Ja, en super morgen for min del! Jeg har sovet som en prinsesse fra jeg kom hjem til nå... Jeg føler meg kvikk og fin:-) Nå skal jeg lage meg noe godt å spise og så skal jeg poste bilder fra i sommer, som jeg lovet! Tusen takk for alle kommentarer, dere er søte :-)Har dere hatt en fin dag så langt? :-)

BLUSH001

Som dere ser så er det 25% rabatt på utvalgte varar fra Blush.no... Jeg skal inn å titte :-)

Søndag, en hviledag...

... men ikke for meg! Jeg skal på jobb halv 10 i kveld! :-( Da blir det sikkert mye pc-trykking. Legg igjen blogg-adressen din da, så har jeg noe å lese på i kveld/natt :-)Hadet bra så lenge!

Ris

Middagen i går:

Du tenker kanskje: går ikke du på lavkarbo? Man spiser ikke ris da. Vel, det ser kanskje ut som ris men det er det faktisk ikke! ;-) Det er lavkarbo ris laget av kun blomkål!! Jeg synes egentlig at det er mye bedre enn vanlig ris, jeg har aldri vært noe stor fan.

Slik lager du ris av blomkål:

>> Ønsket mengde blomkål

>> smør

>> salt og pepper

 

Riv blomkålen på den gråve siden av raspen. Kok den i 2-3 minutter. Sil av vannet og rør inn ønsket mengde smør, salt og pepper... 

Enkelt og greit! :-)

Knekkebrød

Dette er den beste lavkarbo oppskriften på knekkebrød, punktum. Det at det bare tar 20 min å lage de er jo bare et mega pluss!  Oppskriften har jeg fått av min fine kusine, Linn. Tusen takk! :-) Oppskriften skal jeg selvsagt dele med dere.

Du trenger:

>> 3 egg

>> 2 ss kesam 

>> 1 ss majones

>> linfrø, sesamfrø og solsikkefrø (til sammen 5 dl)

>> 3 dl revet ost

 

Bland egg, kesam og majones. Tilsett frøene og osten. Bland alt godt sammen. Hvis du ønsker å få litt mer smak på knekkebrødene, kan du tilsette litt salt.

Dekk stekeplaten med bakepapir og smør "deigen" utover. Det skal akkurat dekke en hel plate. 

Stekes på 225 grader i ca 15 min, eller til de har fått en fin og gyllen farge. Del de opp i passe store ruter med en gang de kommer ut av ovnen og la de ligge på rist til de er avkjølt.Noen blir gjerne litt myke, men det er jo bare godt, synes jeg :-)

Håper det smaker!

Fletter

Hei og hå!

Hva gjør man hvis man har 3 meter lang ettervekst og ikke har planer om å dra til frisøren med det samme!!?

Jo, da lager man en flette i håret og rufser det godt til bak! ;-) Jo mer rufs, tull og tøys det er, jo enklere er det å skjule etterveksten! Jeg brukte lang tid på å lære å flette meg selv. Øvelse gjør mester!Fletter er ikke bare til for å løse slike problemer. Det er jo utrolig fint i tillegg. Jeg synes det gjør noe med helheten! Ble det ikke bra da? :-)Møllerens lavkarbo-brød

Jeg ble utrolig glad da jeg så reklamen av Møllerens lavkarbo-brød! På tide at vi sære lavkarbo-mennesker også blir tatt hensyn til! Jeg er så lei av at den eneste butikken jeg kan handle enkelte matvarer på er helsekost-butikkene (noen ganger Meny)!!! Jeg håper at dette bare er begynnelsen ;-)

 

 

 

Dette skal jeg teste ut i morgen! Håper det er like godt som det ser ut som på posen :-)

 


 


Kaffe smoothie

Denne smoothien drikker jeg omtrent HVER dag! Jeg er super hektet og en dag uten kaffe smoothie, er en dag uten mening, nesten! :-) Det er ikke alltid jeg har tid/appetitt tidlig på morgene, så da passer det utmerket å lage denne smoothien. Den inneholder blant annet kaffe, noe som gjør at jeg kvikner litt i tillegg. Hvis du har lyst å lage den selv, skal jeg skrive ned oppskriften. 

Du trenger:

>> en liten neve mandler

>> 8-10 isbiter

>> 2 ss vaniljekesam

>> 1 banan

>> 1/2 dl svart kaffe

>> Blender eller noe i den duren

 


Pulveriser mandlene. Ha oppi isbitene og knus de helt. Ha i resten og miks de godt sammen. NYT!! :-)

Ps: hvis du ikke liker kaffe, kan du bruke soya sjokolademelk eller vanlig sjokolademelk :-)

 

Lasagne

I går bestemte jeg meg for å prøve å lage lavkarbolasagne. Jeg elsker jo lasagne og ble utrolig glad da jeg fant en oppskrift på nettet. Jeg har kun kopiert ostesausen (squash er standard på lavkarbolasagne), resten har jeg funnet på selv :-)

Du trenger:

>> 500 g kjøttdeig

>> 1 rødløk

>> 1/2 paprika

>> 1 fedd hvitløk

>> 2 sjampinjonger

>> Fersk basilikum

>> 1 squash

>> Hakkete tomater

>> Jalapeno

>> 2 ss rømme

>> 1 fløte

>> 2 eggeplommer

>> Ost (etter ønske)

>> Salt og pepper (+ annet krydder etter ønske)

slik gjør du:

Kjøttsaus

Kutt opp rødløk, paprika og sjampinjong. Finhakk basilikum og hvitløk.

Steik kjøttdeigen og tilsett paprika, rødløk, sjampinjong og hvitløk. La dette stå å putre i noen minutter før du tilsetter hakkete tomater. Krydre etter ønske. Jeg bukte kun salt og pepper, da basilikumen gir god smak i seg selv. Tilsett basilikumen til slutt.

Ostesaus

varm fløten og rømmen i en kjele. NB!!! Det skal ikke koke. Tilsett revet ost og rør til den har smeltet skikkelig inn i sausen og det blir en tykk blanding. Krydre med litt salt og pepper. Til slutt tar du kjelen av platen og tilsetter eggene.

Lasagne"flakene"

kutt opp en squash på langs i passe tykke flak. Det skal se omtrent slik ut:
Det er erstatning av pastaen.

Til slutt

Legg det lagvis i en ildfast form; først squash, så kjøttsausen, så ostesausen. Gjenta dette en gang til for så å strø godt med revet ost på toppen. La det stå midt i ovnene på 225 grader i ca 30 min.

Serveres med en god salat og en hjemmelaget dressing.Bon appetit!!! :-)

Interiør

Kommer....

Få meg på for faen!

En utrolig morsom film! 

Jeg vet jeg henger litt etter når det gjelder kinofilmer, MEN jeg har sett Hodejegerne da!

I går hadde jeg kosedag med Hanne :-) Vi var først på kafè, så på kino og så på kafè igjen. En utrolig kjekk og artig dag!

En liten oppdatering fra gårsdagen :-)

På tide å begynne....

Jeg har fått meg blogg (ny blogg), og har ennå ikke begynt å skrive skikkelig! Jeg må skjerpe meg!! Grunnen er egentlig det at jeg har jobbet så mye i det siste og energien har vært på bunn. Fra og med i morgen skal jeg begynner :-) Jeg prøver også å tenke ut noe kult som kan gjøre at folk synes det er kjekt å følge meg på bloggen min. Jeg vet at de fleste ikke bryr seg om hva jeg driver med til alle døgnets timer, så det kan fort bli uinteressant å lese en annens "dagbok", ser den.... Jeg er i tenkeboksen, tenke, tenke, tenke ;-)Ha det fint så lenge.... :-)

Stine Knutsen

23, Bergen

Jeg er 23 år og kommer fra byen mellom de syv fjell, Bergen. Jeg blogger om klær, mote, interiør, mat, min hverdag og alt annet som interesserer meg. Håper dere kan ha glede av det jeg skriver og at dere synes at bloggen min er et fint sted å besøke:)

bloglovin ToppBlogg - toppliste for bloggere

Kategorier

Arkiv

hits